София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Жесток удар срещу Левски

Теренът е тотално обезобразен и ще трябва да се изкопае наново, след което да се положи нова тревна настилка

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Пореден вандалски акт на базата на Левски-Раковски в София. От футболната школа се оплакаха от посегателство върху централния терен на стадион "Раковски".

На ексклузивни кадри от охранителните камери се виждат двама души, които влизат на терена и са изключително добре екипирани.

В края на месец март тревата на терена бе залята с пестициди - тогава щетите бяха оценени на около 50 000 лева, а сега ремонтът вероятно ще струва двойно повече.

Теренът е тотално обезобразен и ще трябва да се изкопае наново, след което да се положи нова тревна настилка.

Директорът на школата Станислав Ангелов смята, че това е атака, която цели да урони престижа на отбора и да го обезкърви.

"Недопустимо е и вече не знам към кого да се обърнем за подкрепа и помощ. Това е акт срещу децата, не може да се постъпва така", каза бившият играч на Левски пред bTV.

"Не може да е лично срещу мен. Ние сме под наем. Базата е собственост на МВР. Явно има много чужди интереси, дано не са подкрепени от много високо ниво. Искам да помоля властимащите - нека всеки да си свърши работата."

"Цели се уронване на престижа и обезкървяване на отбора. Цели се имотът и уронване на престижа на нашата работа. Ако си тръгнат децата и аз ще си тръгна", добави Ангелов.

Директорът сподели че напоследък има рязък скок на желаещите да спортуват, като в момента в Левски-Раковски се готвят над 300 деца.