София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Жилберт Бърнс показа изхода на Хорхе Масвидал

След края на битката в Маями Геймбред обяви, че се оттегля от ММА, след като не можа да зарадва домашните си фенове

12 месецаДруги 41 Симеон Кисьов

Жилберт Бърнс оправда статута си на фаворит и спечели с единодушно съдийско решение срещу Хорхе Масвидал на UFC 287. След края на битката в Маями Геймбред обяви, че се оттегля от ММА, след като не можа да зарадва домашните си фенове.

Бърнс беше доминиращият боец през целия двубой, като свали съперника в нокдаун в последните секунди на първия рунд. Във втория отново превъзходството на бразилеца беше отчетливо, като регистрира и тейкдауни. Още няколко разтърсващи попадения на Бърнс в третата част, в комбинация с още поваляния в неговия актив, не оставиха шанс на съдиите да отсъдят друго, освен категорична победа.

Бърнс вече е с два поредни успеха в UFC и заяви, че целта му е да стигне до титлата в полусредна категория. Той вече получи един такъв шанс на 13 февруари 2021 година, но отстъпи на тогавашния шампион Камару Усман. От този момент нататък обаче бразилецът записа победи над Стивън Томпсън, Нийл Магни и Хорхе Масвидал, макар да загуби с решение от Хамзат Чимаев на 9 април миналата година.

Масвидал е със статута на една от най-големите звезди в UFC, но последният му успех е от 2 ноември 2019 година срещу Нейт Диас. Оттогава насам той вече има последователни загуби от Камару Усман (два пъти, веднъж с нокаут), Колби Ковингтън и сега Бърнс.