София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Жоао Феликс се завърна с гол, а възходът на Атлетико продължи

Анхел Корея беше големият герой за мадричани с гол и асистенция, а възстановеният от травмата си Жоао Феликс се завърна в игра и сложи точка на спора с попадение в 74-ата минута

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Няколко дни след победата над Ливърпул в Шампионската лига, Атлетико Мадрид постигна нов важен успех. "Лос колчонерос" обърнаха с 3:1 традиционно неудобен съперник в лицето на Виляреал и изместиха Севиля от третото място в Ла Лига. Анхел Корея беше големият герой за мадричани с гол и асистенция, а възстановеният от травмата си Жоао Феликс се завърна в игра и сложи точка на спора с попадение в 74-ата минута.

Атлетико изигра един от най-силните си мачове през сезона и създаде изобилие от голови положения. Виляреал беше равностоен до почивката, но през втората част съставът на Хави Кайеха отстъпи инициативата и допусна първа шампионатна загуба от месец насам.

Диего Симеоне беше наказан и изглда мача от трибуните. Аржентинецът заложи в предни позиции на Анхел Корея и Алваро Мората, подкрепяни по фалнговете от Саул Нигес и Витоло.

Атаката на гостите се водеше от Пако Алкасер и Жерард Морено. Ветеранът Сантиаго Касорла също беше в титулярния състав, а на вратата застана Серхио Асенхо, който в един период от кариерата си носеше екипа на Атлетико.

Началото не бе добро за мадридчани, които получиха гол в 16-ата минута, дело на Алкасер. Нападателят на Виляреал посрещна лошо отбита топката и от границата на наказателното поле с много силен удар я прати в мрежата.

Атлетико бързо смени обичайния си изчаквателен подход и притисна гостите в тяхната половина. "Лос рохибланкос" действаха разнообразно и създадоха немалко голови положения, но и контрите на Виляреал не бяха никак безопасни.

В 29-ата минута Мората шутира атрактивно, Асенхо спаси, а после закова топката и след добавката с глава на Витоло. Централният защитник Фелипе Монтейро пробва да изравни с далечен изстрел, но Асенхо отново внимаваше. Секунди по-късно стражът на Виляреал отрази и удар с глава на Мората.

Атлетико заслужаваше да стигне до гол още преди почивката и той падна в 40-ата минута, не без помощта на Раул Албиол, който сгреши пред наказателното поле. Шиме Върсалко разчете мигновено ситуацията и с прехвърлящ пас изведе Корея, който технично вкара за 1:1.

През второто полувреме Атлетико изцяло доминираше. Най-силният период на домакините дойде след влизането в игра на Жоао Феликс и Киърън Трипиър, който също доскоро лекуваше контузия. В 60-ата минута Корея спринтира към топката след прострелно центриране на Ренан Лоди и падна, претендирайки, че е бил фаулиран в пеналта, но сигнал за дузпа не последва. В 62-ата шанс се откри и пред Алберто Морено от Виляреал, но Ян Облак показа класа.

В 64-ата минута атака, започната от Жоао Феликс, премина през Трипиър, а после Корея центрира за Коке, който вкара един от редките си голове с глава. Десет минути по-късно Феликс ознаменува завръщането си на терена с попадение. Пресата на Атлетико свърши работа и топката беше отнета в близост до наказателното поле, а ударът на португалеца леко се отклони от бранител в жълто и топката стана неспасяема за Асенхо - 3:1.