София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

7 млн. лв. струва ремонтът на „Дондуков“

Движението по булеварда е възстановено

6 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

7 милиона лева струва ремонтът на столичния булевард „Дондуков“. Това съобщи заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев. Общината обаче няма да бърза с разплащането, тъй като не са приключили довършителните работи. Според Крусев ще бъде направена оценка на качеството на ремонта, след което ще се реши дали фирмата изпълнител няма да бъде санкционирана. А ето как стоят нещата и според хората, които извършват пряко ремотните дейности.
Официално движението по булеварда беше възстановено в петък на 17 ноември, като част от паважната настилка  по него е запазена, но е  изградена и така желаната от мнозина велоалея. Докато екипът ни снима стана свидел на водач на лек автомобил, който се опита да мине през велоалеята, но виждайки ни се върна назад. Живеещите в квартала пък споделят, че от вчера до днес все още не са виждали подобни нарушения, но се опасяват, че те тепълва ще се случват.
Заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев пък оцени ремонта като изключително сложен и с това обясни това първоначално забавяне. Предстои да видим доколко той ще сеокаже и качествен, както и ще издържи ли настилката на предстоящата зимна изненада или традицията, предаваща се от улица на улица в София ще бъде спазена и тук.