София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Арестуваха бомбаджията от дербито

Заплашват го 15 години затвор

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Задържан е футболният хулиган, който рани полицайка с бомбичка. Обвиняемият има мярка задържане до 72 часа, която изтича в понеделник. В понеделник прокурорът ще иска налагане на постоянна мярка задържане под стража, заяви на брифинг градският прокурор Емилия Русинова.

 От своя страна директорът на СДВР Ивайло Иванов обясни, че самоличността на задържания е установена в петък. Не е бил намерен на адресите, които обитава. Вчера се явил в СДВР с адвокат и доброволно се е предал.

 Ивайло Иванов добави, че пострадалата полицайка се възстановява. Първата операция, която и беше извършена, е била успешна. „Стъклото от окото беше извадено и окото й е спасено. Предстои още една операция, поставена й е изкуствена леща. Трябва да мине време, според лекарите, за да се установи дали ще има разлика в зрението между двете очи“, каза още Ивайло Иванов. Ще настояваме да се знае всяко едно лице, което влиза на стадиона, а защо не и да се знае точното му място, допълни директорът на СДВР.