София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бяла пелена покри столицата

Жълт код за силен вятър в пет области на страната

6 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

През следващото денонощие с умерен и временно силен северозападен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. В пет области на страната е обявен жълт код. Предупреждението е в сила за Видин, Монтана, Враца, Благоевград и Пазарджик. Там ще духа силен северозападен вятър с пориви до 20-22 м/сек. От НИМХ съветват гражданите да са внимателни при дейности на открито и да следят актуалните прогнози за времето.

Валежите ще продължат, като по високите полета на Западна България, в Предбалкана и в Лудогорието дъждът ще премине в сняг, но все още няма да се образува трайна и съществена снежна покривка. Ще има снежни виелици.

Oграничено e движението на тежкотоварни автомобили в двете посоки по път I-1 София-Ботевград поради почистване на обилния снеговалеж. Водачите изчакват на място, съобщават от Агенция Пътна инфраструктура (АПИ).