София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Германия очаква нарастване на мигрантския поток в страната

Очаква се увеличението да стане до края на годината

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Германските власти очакват нарастване на мигрантския поток в страната до края на годината. Това показва доклад на Единния център за анализи и развитие на стратегията за борба с нелегалната миграция (GASIM). Според него няколко са факторите, които предвещават увеличаване на търсещите убежище в Германия, включително и на нелегалните мигранти.

На първо място в последните месеци се увеличава бежанският поток към Европа през Средиземно море, а Италия е достигнала предела на възможностите си за приемане на бежанци. Друг фактор е затягането на миграционната политика на скандинавските страни.

Данните на германската полиция за противодействие на опитите за нелегално преминаване на границата за юли месец също сочат повече случаи на предотвратени опити за нелегално преминаване на границата. В доклада са отбелязва, че напоследък се увеличават случаите на пресичане на границата от имигранти в товарни влакове. За първите шест месеца на годината федералната полиция е разкрила 220 нарушители, които по този начин се опитвали да попаднат в Бавария, а само през юли са регистрирани 174 случая.