София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Искрен Веселинов: Засега няма разпределение на министерски постове

Депутатът от ВМРО обясни технологията на преговорите с ГЕРБ

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Не е имало споменаване на имена в разговорите между ГЕРБ и Обединените патриоти. Така депутататът от ВМРО Искрен Веселинов коментира публикациите, че ще е следващият социален министър в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“. Според него няма да се говори за персоналния състав на новото правителство преди 3 май.

Депутатът каза, че мюсюлманското вероизповедание в България в момента се намира под силното влияние на турския Дианет и на фондация от Саудитска Арабия. Той посочи, че в проекта за закона за вероизповеданията на патриотите се предвижда това влияние да бъде пресечено.

Според Искрен Веселинов българската държава може да финансира вероизповеданията с около 10 милиона лева годишно, а не с 18 милиона, както обяви по-рано президентът Румен Радев. Депутатът обясни, че трябва да бъдат забранени проповедите на език, различен от българския и във всеки храм да има българското знаме.

Той изрази увереност, че законът за вероизповеданията ще намери място в законодателната програма и ще бъде приет в кратки срокове.

Веселинов каза още, че основните конфликтни точки при преговорите с ГЕРБ са били темите за доходите, циганската престъпност, демографската криза, но е постигната висока степен на съгласие.

Имаше диалог, имаше и компромиси, обобщи депутатът и каза, че Патриотите са успели да променят позицията на ГЕРБ относно доходите.