София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Йълдъръм: Превратаджиите ще си получат заслуженото

Предстои нова страница в развитието на Турция

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Участниците в опита за преврат от 15 Юли 2016 – терористите, маскирани като военни, ще бъдат наказани според върховенството на закона, заяви турският министър-председател Бинали Йълдъръм по случай първата годишнина от събитията от лятото на миналата година, съобщава Анадолската агенция.
Според Йълдъръм, театралните представления, които играят превратаджиите на подсъдимата скамейка, няма да им помогнат да избегнат заслуженото им наказание.
Плановете на сили, водени от идеята за контрол над Турция, са обречени на провал. Ние ще премахнем всички проблеми, уважавайки демократичните ценности. Борбата, която се води от синовете и дъщерите на турския народ, не е напразна, коментира ръководителят на правителството.
Министър-председателят отбеляза, че турските власти ще направят всичко възможно за по-нататъшното развитие на страната, за да бъде достойна паметта на загиналите.
Предстои нова страница в развитието на Турция. Гражданите ще станат свидетели на деня, в който терористичната заплаха Фетхуллах Гюлен ще бъде елиминирана. Нищо не е по-важно от единството на турския народ, допълни Йълдъръм.