София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Над 225 компании искат да строят стената на границата между САЩ и Мексико

Заявка и макети за кандидатстване се приемат до 10-март

7 годиниОбщество 9 Боряна Райчева

Най-малко 225 компании изявяват желание да участват в стоежа на стената по границата на САЩ и Мексико, съобщава вестник „Hill“.

Граничната служба на Агенцията за национална сигурност на САЩ публикува условията за участие в проекта на един от официалните си сайтове, публикуващи информация за търговете на американските ведомства.

Всички заинтересовани компании трябва да подадат заявка и да предоставят макетни конструкции до 10-и март, се казва в съобщението на правителствения портал.

По информация на вестника, сред заинтересованите компании са гиганти, като „Caddell“ и „Raytheon“, последната от които си сътрудничи с правителството в рамките на програмите за отбрана.

Очаква се участие в строежа да вземат и редица фирми от дребния бизнес. Не по-малко от 20 сред тях са собственост на имигранти от Латинска Америка.

Собственикът на мексиканската компания „Cemex“ - един от световните лидери в производството на цимент заяви, че ще се радва да предложи строителни материали за строителството.