София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Неизвестни подпалиха колите на немски депутат

Потърпевшата е съпруга на бивш вице-канцлер

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Неизвестни подпалиха два автомобила на депутатът от бундестага от Социалдемократичната партия на Германия Мишел Мюнтеферинг. Палежът е станал в град Херн, в Северен Рейн-Вестфалия, съобщава вестник „Шпигел“.

Мюнтеферинг е в комитета на бундестага по външни работи и редседателства германо-турската парламентарна група. Тя е съпруга на бившия председател от Социалдемократичната партия и бивш вице-канцлер Франц Мюнтеферинг.

Инцидентът е станал тази нощ. Пострадал е личният автомобил на депутатката и този, който е използвала по време на предизборната кампания.

Двете превозни средства са се намирали пред дома на Мюнтеферинг. Според полицията палежът е умишлен и не се изключва възможността да има политически мотив за престъплението.

Свидетели разказали, че видели двама мъже, облечени в черни дрехи, които бягали. Издирването на извършителите още не е дало резултат, въпреки че в него е използвано и хеликоптер. Разследването продължава.