София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нормализира се ситуацията в Добричко (ОБЗОР)

Домовете са отводнени, дъждът е спрял

8 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Обилен дъжд се изля тази нощ в Североизточна България. Наводнени къщи и дворове имаше в селата Одърци и Батово, затворени бяха и няколко пътища в Добричка област.

В село Одърци обстаноквата беше най-сложна. Осем къщи бяха наводнени, след като за час в района паднаха около 120 литра на квадратен метър, съобщи кметът на селото Митко Желязков. Той обясни, че късно снощи е сформиран екип и заедно с пожарната е започнало отводняване на домовете. Под вода са били мазета и приземни етажи. Засегнати са техника и имущество на семействата. Очаква се да бъде сформирана комисия, която да оцени щетите и да бъдат определи обезщетенията на пострадалите.

В град Добрич ситуацията е спокойна. След проливния дъжд в Добрич снощи е сформирана група и е извършен обход на целия град, заяви за телевизия „Евроком“ кметът Йордан Йорданов. Проверено е и дерето, но проблем не е установен. Получен е 1 сигнал, но след проверка се е оказал, че е недействителен.

„При голямото наводнение преди две години в Добрия първата голяма вълна дойде от село Богдан, но тази нощ проблем на място нямаше“, обясни още Йорданов.
На места по улиците на града временно се събираше вода, но това е вследствие на образувани водостоци. Ситуцията в Добрич е спокойна.

Проблеми с лошото време имаше и във Варна. Там проливният дъжд наводни основни булеварди и улици и предизвика затруднения в автомобилния трафик.
Времето остава без съществена промяна и в следващите няколко дни.