София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Орбан е недоволен от работата на ЕС

„Искаме реформиране на неефективността“

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Премиерът на Унгария Виктор Орбан изрази недоволството си от неефективното функциониране на Европейския съюз.

„Недоволни сме от функционирането на Европейския съюз. Когато критикуваме Евросъюза искаме да поправим грешките му. Искаме реформиране на съюза и правим всичко възможно да се борим с неефетивността му“, заяви той по време на изявление в Брюксел.

По думите на Орбан „най-добрата терапия преди всичко изисква добра диагностика, а ние трябва ясно да да говорим за това, което е лошо“.

"В нашия случай искаме да бъдем откровени, дори и не всичко да ни харесва“, заяви Орбан, призовавайки институциите на ЕС да се отакжат от „идеологическите разногласия“ и „преодоляване на предразсъдъците“.

По думите на Орбан, консултациите на унгарските власти с гражданите на страната са с регулярен характер, като вече са проведени четири такива.

"Този метод позволява да разберем каква позиция трябва да заеме правителството при обсъждане на определени въпроси тук в Брюксел. Искаме подкрепата и мнението на народа“, заяви премиерът.

Той подчерта, че напълно споделя политическите ориентации на Римската декларация, в която са обозначени перспективите на развитие на ЕС и под които е поставил подписа си.