Гледай
на живо

От петролната асоциация внасят жалба срещу Марешки в КЗК

Според Валентин Златев, две от фирмите му осъществявали дъмпинг

От петролната асоциация внасят жалба срещу Марешки в КЗК Българската петролна и газова асоциация (БПГА) ще внесе днес жалба в Комисията за защита на конкурен... thumbnail text

Българската петролна и газова асоциация (БПГА) ще внесе днес жалба в Комисията за защита на конкуренция срещу две фирми на Веселин Марешки, съобщи Дарик радио.

Според председателя на асоциацията на Валентин Златев тези фирми осъществявали дъмпинг. По думите му една от фирмите на Марешки е на загуба с над 13 млн. лева, а друга - с 1,8 млн. лева, което е "форма на класически дъмпинг".

Припомняме, че в края на месец септември Златев заяви, че върху лидера на ПП "Воля" Веселин Марешки има политически чадър. "Говорим за феномен, човек, седящ на трибуната на българския парламент. Твърдя, че има тежък политически чадър над него. Откъде са тези горива, които влизат толкова евтино, че да продава, така че да печели", попита тогава шефът на петролната и газова асоциация.

Според Златев, „само от акцизи, хазната губи 1 милиард, а всеки втори литър вносно гориво е минало границата ни контрабандно“. Вчера Валентин Златев бе призован в прокуратурата, вероятно заради това твърдение.