София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Порошенко е готов за засилване на санкциите против Руската федерация

Той призова за незабавното обезпечаване на примирието в Донбас

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че е готов в рамките на преговорния формат на „нормандската четворка“ да призове за засилване на ограничителните мерки срещу Русия, предава “Московский Комсомолец”.
На своята страница във Фейсбук, Порошенко написа, че преговорите на представителите на страните, които влизат в „четворката“, а именно Украйна, Русия, Германия и Франция, ще се състоят на 24 юли под формата на телефонен разговор.
„По време на телефонната конференция в „нормандски формат“ имам намерение да поискам от руска страна незабавното обезпечаване на режима на примирие по всички линии на съприкосновение в Донбас. В случай на неизпълнение на това искане, ще говоря за засилването на санкциите против Руската федерация в съответствие с неотдавнашните решения на срещата на Г-7 в Италия“, заяви украинският президент.
„Кремъл е длъжен да заплати за действията си“, добави той.