София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Румен Гечев: Цветанов иска да натрие носа на Борисов

Определни кръгове в държавата наказват собственика на "ЕМКО"

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Когато фактите говорят, няма значение кметът от коя партия е. Трябва да се носи отговорност. Да молят г-н Добрев да остане на пост в Хасково е напълно нормално, защото целият роднински екип отива на кино. Не знам как парламентът ще гласува този въпрос. Знам това, че тук става дума за битка между г-н Цветанов и г-н Борисов“, заяви в предаването „Делници“ по телевизия Евроком проф. Румен Гечев, депутат от БСП. „Те са като капитан и боцман на кораб. Хванали са се за гушата и се търкалят по паубата. Г-н Добрев е извикан от премиера и му е наредено да си подаде оставката. Ние мислим, че Цветанов иска да натрие носа на Борисов и да покаже кой ще кара влака“, коментира Гечев. Депутатът от БСП заяви, че ако парламентарната група гласува със „за“, то партията бламира премиера.

Проф. Румен Гечев заяви, че ПП БСП са открили роднински връзки на г-н Добрев в Булгартрансгаз. „ Вижда се партийни „калинки“, които кацат по дъжавни фирми без подходящо образование. Как така са на ръководни постове? Във ВМЗ-Сопот има двама бракоразводни адвокати, които управлчват делата на фирмата“, обясни Гечев.

Той изрази мнение и по въпроса с фирма „ЕМКО“. „ Сега ли се сети държавата да праща проверки. Мина година, след като се разигра драмата с другата фирма „Донерит“. Тук има пряка връка. Определни кръгове в държавата наказват собственика на „ЕМКО“, защото не мога да се докопат до залъка „Донерит““, коментира депутатът от БСП. Той добави, че е странно обяснеието на Борисов за причината за акцията срещу фирма „ЕМКО“. „ Искат да елеминират посредниците. Да, но държавната фирмата „Кинтекс“ е собственос на г-н Борисов. Произведена продукция от „ЕМКО“ е задържана на пристанището в Бургас от фирма „Дексперт“. Собственика е свързан с една банка чийто собственик е бил близо до сърцето на г-н Борисов“, заяви в заключение Гечев.