София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Според президента МиГ-29 от две години не би трябвало да летят

Държавният глава изрази увереност, че Каракачанов ще бъде добър военен министър

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Президентът Радев изрази увереност, че Красимир Каракачанов ще бъде добър министър на отбраната, понеже има сериозен опит в парламентарната комисия по отбрана и му личи, че милее за армията.

Въпреки това държавният глава критикува министъра, че е изтеглил доклада за състоянието на армията. Според него това не решава нещата, тъй като състоянието не е добро, а досегашните доклади само са замитали проблемите.

Президентът посочи, че войската е с 20 процента недокомплектована, а при личния състав този недокомплект е 30 на сто. Според него има какво да се направи и по отношение на соцалния статус на военнослужещите.

Държавният глава даде пример с изтребителната авиация и посочи, че МиГ-29 от две години не трябва да летят, тъй като е изчерпан летателният им ресурс и той се удължава от инженерите по решение на командването на военно-въздешните сили.