София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СТАНИШЕВ НЯМА ДА ОГЛАВЯВИ БСП ОТНОВО

НЕГОВ ПРИОРИТЕТ Е ДА БЪДЕ ПРЕИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПЕС

9 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Сергей Станишев няма планове да оглави отново БСП и иска да остане лидер на Партията на европейските социалисти (ПЕС) . Той заявисамият той днес, като добави, че основен негов преоритет е да бъде преизбран за председател на ПЕС през лятото.

Той коментира плановете на ръководството на БСП начело с Михаил Миков за промени в Устава на партията, които имат за цел ограничаване на мандатите на общински и областни партийни лидери, смяна на местни партийни ръководства при загуба на изборите.
От ръководството на левицата предложихат поправка, която да забрани на бивши председатели на БСП да се кандидатират за поста на редовния конгрес на БСП.
Поправката обаче не беше приета на днешния пленум
Още преди пленума наблюдатели прогнозираха, че ако това предложение мине в БСП ще избухне партиен и медиен скандал броени месеци преди общинските избори през есента.