София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Стоичков: Как да ме освободят, като аз не изпълнявам тази длъжност

Камата пожела приятна работа на външното ни министерство

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Българското външно министерство задейства процедурата по освобождаването на Христо Стоичков като почетен консул на Република България в Кралство Испания със седалище в Барселона и с територия на действие областите Каталуния и Арагон.
„Как да ме освободят, като аз не изпълнявам тази длъжност“, заяви пред Нова телевизия Христо Стоичков и подчерта, че и без този документ винаги си е вършил работата. Според МВнР Стоичков няма да може да работи с испанските власти, заради изказването му срещу министър-председателят на Испания. „Испанците си правят каквото си искат и тая ми говори, че тръгнала да ме съди. Ама къде си тръгнала ма госпожо. Аз ще защитя и други провинции където има насилие. За това няма шанс да се извиня, никакъв шанс“, категоричен беше Камата.
Подчерта, че не го интересува какво говорят от външното ни министерство и заяви: „Винаги съм играл за България, на ръкава ми винаги е българското знаме, отделно на другия ръкав дали ще сложа каталунското знаме, това си е по моя преценка“.