София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Съветът по сигурността изслушва Бойко Коцев

Засданията се водят от министър-председателя

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Съветът по сигурността към Министерския съвет се събира, за да обсъди случая "Скрипал" и да изслуша посланика на страната ни в Руската федерация Бойко Коцев.

Във вторник премиерът Бойко Борисов обсъди по телефона с посланик Бойко Коцев случая "Скрипал". Тогава бе разпоредено Коцев да се прибере в София за консултации с правителството.

Заседанията на Съвета се ръководят от министър-председателя, а в тях участват членове на правителството, ръководители на специалните служби и представител на президента.

До момента България не е взимала решение да експулсира руски дипломати от страната заради случая с агента във Великобритания. Още миналия петък Борисов коментира от Брюксел, че има само голяма вероятност, но не и пълни доказателства, че Скрипал е отровен по нареждане на руските власти:

От страните-членки на Европейския съюз само Австрия, Гърция, Кипър и Словения не смятат да гонят руски дипломати и не са викали посланиците си от Москва за консултации.