София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Тръмп нарече Елизабет II прекрасна жена

Американският президент се срещна с британския монарх

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп нарече кралица Елизабет II страхотна жена, притежаваща остроумие и проницателност. Той каза това в интервю за Daily Mail, след среща с кралицата на Великобритания.

"Тя е страхотна жена: с толкова много енергия, остроумие и проницателност. Тя беше великолепна! Такава прекрасна жена и толкова красива! Беше толкова голяма чест най-накрая да се срещнем с нея ", каза американският лидер.

Ръководителят на Белия дом признава, че неговата покойна майка, Мери Ан Тръмп, родена в Шотландия, е била голям почитател на Елизабет II, като я е смятала за въплъщение на елегантност.

Доналд Тръмп стана 12-ият президент на Съединените щати, който лично се срещна с Елизабет II. Началото е поставено от Хари Труман и е продължено от всички американски лидери, с изключение на Линдън Джонсън.

В социалните мрежи обаче коментираха  смущението на Тръмп по време на срещата му с Елизабет II.

Тръмп бе критикуван след публикуването на видеото на срещата, в което се вижда как президентът на САЩ избутва британската кралица в страни.

Във видето може да се види как Тръмп върви известно време пред кралицата, а тя се опитва да го заобиколи, но напразно. Тогава американският лидер спира и я пуска. По-късно, когато президентът на Съединените щати и британският монарх минаха през Кралските гвардейци, началникът на Белия дом също мина малко напред.

Много уеб потребители откриха това поведение на американския лидер като грубо нарушение на правилата на етикета.