София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

УБИЕЦЪТ НА ГЕОРГИ Е ЖЕНА?

МВР: НАПАДАТЕЛЯТ И 16-ГОДИШНОТО МОМЧЕ МОЖЕ БИ СА СЕ ПОЗНАВАЛИ

9 годиниКрими 6 Боряна Райчева

Убиецът на 16-годишният Георги Игнатов може би е от женски пол. Това е новата версия, по която работят от МВР, съобщи КРОСС.
Разследването по жестокото престъпление продължава. От камери, иззети от района на местопрестъплението от служители на полицията, беше направен профил на извършителя. Според МВР една от хипотезите е, че нападателят е от женски пол. Според профайлърите подобни действия говорят за решимост и последваща уплаха от стореното. Георги е допуснал своя убиец прекалено близо до себе си, което подсказва за познанство между двамата. Пронизването с нож е станало бързо и хладнокръвно, твърдят още криминалисти. Веднага след деянието, извършителят е изгубил самообладание и е избягал от мястото на престъплението.
Психологът Росен Йорданов – бивш зам.-директор на Института по психология на МВР заяви пред „Фокус“, че убийството не е планирано, а спонтанно действие от човек на възрастта на Георги.
Полицията продължава да проверява записите от видеокамерите, намиращи се в Борисовата градина, но тъй като качеството е твърде лошо, ясен образ не може да бъде разпознат.
От тях обаче е установено лице, което съвпада с психопрофила, направен от специалисти. Това обаче може да бъде свидетел или съучастник в криминалното деяние, сподели министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. По нейни думи лицето, което е заподозряно от полицията, че е възможно да има общо с престъплението, е засечено от няколко камери в парка и тези на метростанцията, както и на паркинга в близост до БНР.
Според криминалисти уликите, събрани до момента, говорят за случайно извършено престъпление, а не за планирано убийство.
Разпитани са всички връстници на Георги от кръга, с който той е общувал. До момента обаче никой от тях не съвпада с психопрофила, изготвен от разследващите.