София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Управляващи и опозиция с реакция за протестите

Според ГЕРБ целта е ескалация на напрежението, за БСП исканията са справедливи

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Управляващи и опозиция влязоха в задочен спор по отношение на оценката на вчерашните масови протести за цените на горивата, блокирали пътищата в близо 40 града в страната. 
 
Пред "Нова телевизия" транспортният министър Росен Желязков коментира, че няма обективни предпоставки за криза в страната.
 
Желязков направи и паралел между предпоставките, довели до възникването на Руската революция и ситуацията у нас.
 
Транспортният  министър допълни още, че у нас няма нито правителствена, нито парламентарна криза и обясни, че бюджетът за 2019-та година е най-щедрият откъм политики бюджет, приеман досега. 
 
 Очаквано, мнението на опозицията в лицето на БСП за вчерашните протести е доста по-различно.
 
Организаторите на вчерашното недоволство бяха категорични, че протестите ще продължат, докато управляващите не вземат мерки за намаляване на на гражданската отговорност, горивата и данъците върху старите автомобили. В хода на протестните действия обаче се появиха и нови искания за по-високи доходи, пенсии и по-ниски  цени на храните. Ако нищо от това не се случи, недоволните ще настояват за оставка.