София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Велизар Енчев за победата на Тръмп: Това е революция

Според независимия депутат семейство Клинтън е политическо чудовище

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Президентските избори в САЩ не са политически трус, а революция. Така независимият депутат Велизар Енчев коментира победата на Доналд Тръмп в интервю за предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“.

Според него ключова за победата на Тръмп е ролята на Джулиан Асандж, който е разкрил скандални подробности за семейство Клинтън. Енчев каза, че от разкритията на Асандж става ясно, че Хилари Клинтън е замесена в доставка на оръжие за Саудитска Арабия и Катар, които след това са препродадени на „Ислямска държава“.

Според депутата семейство Клинтън е политическо чудовище, което трябва да бъде отстранено от сцената и Тръмп е свършил тази работа.

Енчев изтъкна, че Тръмп в хода на кампанията се е обявил за съкращаване на американските разходи в НАТО, а това може да подтикне Европейския съюз да развива собствените си отбранителни възможности.