София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ВМРО искат спешен коалиционен съвет

Целта на съвета е намаляване на напрежението в обществото

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Спешен коалиционен съвет искат от ВМРО след оставките на тримата министри. Народния представител Искрен Веселинов заяви, че с този ход се цели да се тушира общественото напрежение.  Но съществува опасност да не се довърши разкриването на истински отговорните лица за трагедията край Своге. 
 
Веселинов допълни, че ходът на ГЕРБ е бил изненада за тях и решението не е било обсъждано с никой от Обединени патриоти. Според него оставката на Нанков не е добра новина за сектора. 
 
"Това, което заявяваме твърдо, е, че безспорно трябва да бъде поета отговорност от всички на всяко ниво, които са виновни за инцидента. Притесняваме се обаче с този бърз политически ход, който цели очевидно да се намали общественото напрежение, да не остане недовършено разкриването на истински отговорните лица", каза Веселинов.