София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ВОТЪТ НА НЕДОВЕРИЕ – ТЕМА НА ДЕБАТИ В НС В СРЯДА

ЩЕ СЕ СРУТИ ЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАРАДИ ПРОВЕЖДАНАТА ЗДРАВНА ПОЛИТИКА?

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Дебатите по вота на недоверие, внесен вчера от БСП и ДПС, ще се проведат в Народното събрание идната сряда. Минимум 24 часа след това в пленарната зала ще бъде насрочено и гласуването по недоволството на опозицията. Вотът е насочен към провежданата политика на здравеопазване от кабинета.
Припомняме, че представители на ДПС, БСП и двамата независими депутати Георги Кадиев, и Велизар Енчев, събраха общо 69 подписа по искания за отстраняване на правителството заради реформите на ресорния министър – д-р Петър Москов. Самият Москов заяви, че мотивите са спекулация с майчиния инстинкт, защото проблем със спорната тема за ваксините, няма. Пред нашата камера независимият народен представител Георги Кадиев заяви, че скандалът с ваксините не единствената причина за вота на недоверие. Според него проблемът е в цялостната политика, провеждана от Москов, обвързана и със сливането на здравни заведения, и с изготвянето на Националната здравна карта.