София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Барселона победи Спортинг (Лисабон) с 1:0

До края каталунците имаха още няколко добри възможности за гол, които обаче бяха пропилени от Паулиньо и Меси

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Барселона спечели с минималното 1:0 гостуването си на Спортинг (Лисабон), а голът бе дело на футболист на домакините. Себастиан Коатес си вкара в своята врата в 49-та минута и за 4-ти път от началото на сезона каталунците се възползваха от автогол. С този успех испанският гранд държи убедително първото място в група "D" с пълен актив от 6 точки. Спортинг и Юве имат актив от по 3 точки, а Олимпиакос все още са без актив.В началните минути каталунците имаха териториален превес, но трудно създаваха чисти голови положения. В 9-ата минута Луис Суарес получи от фаул на втората греда, но ъгълът беше прекалено малък и той не съумя да се разпише.
В средата на полувремето Лионел Меси на два пъти имаше възможност да реализира, но и в двата случаи ударите му бяха спасени от стража Руи Патрисио.
В крайна сметка през първата част липсваха чистите ситуации и логично двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.
Малко след подновяването на играта Барселона излезе напред в резултата. След центриране от фаул топката се отби в тялото на Коатес и влетя във вратата на Руи Патрисио.
До края каталунците имаха още няколко добри възможности за гол, които обаче бяха пропилени от Паулиньо и Меси.