София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ЮВЕНТУС ПОБЕДИ НАПОЛИ С 2:1

ИГУАИН ГЕРОЙ ЗА ЮВЕ СРЕЩУ БИВШИЯ СИ ТИМ

8 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

 Ювентус победи у дома Наполи с 2:1 в дербито от 11-ия кръг на италианската Серия „А”. В герой за „бианконерите” се превърна Гонсало Игуаин (70), който вкара победния гол за тях срещу бившия си тим и от уважение не се зарадва след попадението. Аржентинецът не се бе разписвал в четири поредни мача на италианския първенец. Преди това Леонардо Бонучи (50) бе дал преднина на „старата госпожа”, а Хосе Кайехон (54) бе изравнил за Наполи.
Домакините бяха по-активни в началото, но бранителите на гостите се справиха с всяка една атака. Вратарят Рейна спаси удар на Манджукич, а след това Хосе Кайехон излезе очи в очи със стража на Юве Буфон, но бе отсъдена засада. В 24-ата минута Кирикеш спря Игуаин с шпагат, а до края на първата част пред двете врати нямаше кои знае какви интересни ситуации.
През втората част в 50-ата минута след грешка в отбраната на Наполи Леонардо Бонучи даде преднина на домакините, след като Гулам не успя да изчисти добре топката. Наполи бързо изравни, като четири минути по-късно Инсиние изведе с прехвърлящ пас Хосе Кайехон, който не остави шансове на Буфон и вкара за 1:1.
В 70-ата минута Гонсало Игуаин реализира победния гол за „бианконерите”, но не се зарадва след него. Малко след това Мертенс имаше шанс да изравни, но шутът му не не намери целта. В 80-ата минута Игуаин имаше възможност пак да се разпише, но се засуети и загуби топката.
След успеха си Ювентус остава лидер с 27 точки. Наполи е трети с20 точки преди останалите срещи от кръга.