София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Пянич: Отказах на Арсенал и Тотнъм

Имаше възможност, но в този момент аз им казах, че съм щастлив и не подписахме нищо

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Преди срещата в Шампионска лига между Ювентус и Тотнъм, полузащитникът на италианците Миралем Пянич разкри, че е бил желан от Арсенал и "шпорите" в миналото. След напускането на Лука Модрич в посока Реал Мадрид, Пянич, който през 2012-та беше в Рома, е получил предложение от Тотнъм, докато преди това той е отказвал и на Арсенал, в периодът си в Лион.
"Имаше възможност, но в този момент аз им казах, че съм щастлив и не подписахме нищо. Но аз направих избора в главата си и не исках да преминавам в Англия поради погрешните причини. Ние бяхме много конкурентни, гладни и определено искахме Шампионска лига. Но и Тотнъм е страхотен отбор."
Пянич коментира и прякорът си "пианистът":
"Аз харесвам това име, то идва от това как играя. Вярно е, че не вкарвам много, но когато вкарам е красиво. Аз мисля, че името идва от стила ми, как докосвам топката, как подавам, как се движа. Това е хубав прякор, но аз искам да влияя с действия, а не думи.
"Аз съм добър в задържането, искам топката и целя да я поднасям на колегите си възможно най-добре. Спомням си когато дойдох в Ювентус и Алегри ми каза, че мога да стана един от най-добрите в позицията си. Трябва да се подобря още, но това искам."