София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Пуйол: Неймар в Реал? Не виждам проблем

Но при Неймар могат да възникнат трудности с напускането му на ПСЖ, защото те похарчиха много пари

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Бившият защитник на Барселонаи националния отбор на Испания Карлес Пуйол коментира слуховете за евентуален трансфер на нападателя на ПСЖ Неймар в Реал Мадрид.
"Мисля, че той може да се окаже в Реал Мадрид. не виждам проблем в това. Той е професионалист. Но при Неймар могат да възникнат трудности с напускането му на ПСЖ, защото те похарчиха много пари.
Барселона и Реал се намират на друго ниво от останалите отбори. Трябва добре да помислите, преди да си тръгнете от там. Но се появиха богати клубове, които търсят играчи с имена и се стараят да строят отлични отбори", заяви Пуйол.
Напомняме, че по-рано в пресата се появиха информации, че адвокатите на Неймар вече изучават предложението на Реал Мадрид, което е било представено лично от израелския агент Пини Захави. Също така бразилецът разглежда и възможността за продължаване на кариерата си в Манчестър Сити или Манчестър Юнайтед, като приоритет за нападателя е трансфер в Реал Мадрид.
Съобщава се обаче, че в случай на незабавен трансфер в клубовете от Висшата лига на Англия, предпочитанията на Неймар са варианта с "гражданите". Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиоола отдавна е голям почитател на играта на нападателя и с отчитане на финансовите възможности на клуба, подобна сделка е напълно възможна.
Напълно е възможен и вариант с преход в Манчестър Юнайтед. Изданията твърдят, че след вчерашното напускане на Златан Ибрахимович от "Олд Трафорд", бразилецът няма нищо против да заеме мястото на шведа в отбора на Жозе Моуриньо. Юнайтед има финансовата сила да заплати трансфера на Неймар, а също така да изпълни всички финансови условия от сегашния му контракт.
През този сезон Неймар проведе 27 мача за ПСЖ, в които вкара 28 гола и се отчете със 17 асистенции, с което помогна на тима си да е едноличен лидер в класирането на Лига 1.
В момента бразилецът се възстановява от травма. Очаква се, че нападателят ще се завърне в строя през месец май.