четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ В СЪЕДИНЕНИЕ

      Обявиха бедствено положение в община Съединение. Мярката е наложена заради четири язовира, които преливат в района, както и заради рязкото покачване на нивото на река „Потока“, която пресича града. Това съобщи кметът на града Георги Руменов.
      Заради усложнената обстановка вследствие на проливните дъждове, преливат язовирите „Точилар“, „Драгомир“, „Правище“ и „Любен“. В общината има наводнени къщи. Създадена е организация за постоянно наблюдение на язовирите и прилежащия им водосбор. Свикан е и Кризисен щаб, който да следи ситуацията.
      На територията на общината действат екипи на пожарната, Гражданска защита, полицията, както и на водоснабдителното и електроразпределителното дружество. Засега няма опасност за града и населението.
      Остава критична ситуацията и в област Стара Загора, където има ново повишаване на нивото на река „Сазлийка“. Не е отменено и бедственото положение в Гълъбово и Раднево. Там има наводнени къщи, но няма затворени пътища. Няма и оплаквания от граждани.
      На три места в страната обстановката остава усложнена. Най-сериозна е ситуацията в Елхово, където в 20 къщи са наводнени мазета и приземни етажи. Нивото на река „Тунджа“ достигна 430 сантиметра.
      Няма застрашени и бедстващи хора в цялата страна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ