четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ОРАНЖЕВ КОД В ЧЕТИРИ ОБЛАСТИ НА СТРАНАТА

       

      Оранжев код е обявен в 4 области на Южна България. Очакват се интензивни валежи от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.
      Кодът е в сила за областите Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол. В областта валежите ще са около и над 40 л/кв.м.
      Обявен е и жълт код в 10 области на Северна и Южна България. Предупреждението е за снеговалежи и е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, София област и София град. Във Видин, Монтана и Враца дъждът ще премине в сняг и в планинските райони ще се образува снежна покривка. Ще има условия и за поледици.
      Жълт код за обилни валежи от дъжд е обявен в 6 области на Източна, Южна и Югозападна България. Кодът е в сила за Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Бургас. На места се очаква валежите да достигнат до 30 л/кв.м.
      Жълт код за силен вятър е обявен пък във Варна и Добрич. Скоростта на вятъра ще достигне до 15-20 м/сек.

      В зоната на червения код остава Тунджа при Елхово. Вследствие на валежите от дъжд и високата почвена влага, отново ще започнат да се повишават речните нива в цялата страна. С повишено внимание трябва да се наблюдават река Тунджа при градовете Ямбол и Елхово, както и река Камчия, където в резултат на прогнозирани валежи и наложилото се изпускане на води от язовирите Жребчево, Камчия и Тича, се очаква нивото да се задържи критично. Възможни са внезапни наводнения.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ