петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА

      Предложението за прехвърляне на пенсиите стана повод за напрежение както между ГЕРБ и Реформаторския блок, така и в обществото. Ето защо в социалните мрежи се готви протест, който е насрочен за утре.
      Протестът е срещу „скритата национализация на пенсиите“ и се организира под наслов: „Да кажем „не“ на кражбата!“.
      Часът в който ще се състои е 18.00 часа, а мястото –  пред Министерски съвет. Към момента участие в социалните мрежи са заявили 1000 души.

      На страницата на протеста във фейсбук „Да кажем „не“ на кражбата!“ е написано следното:

      „На полунелегална среща в неделя правителството на Република България подписа споразумение с няколко синдиката, с което наруши:

      1. Предизборното обещание на партия ГЕРБ за „бързо възстановяване и продължаване на пенсионната реформа“

      2. Предизборното обещание на Реформаторския блок за „спиране на политическата намеса при определяне размера на пенсиите“

      3. Управленската програма на самото правителство, в която се говори за „продължаване на пенсионната реформа“, а също и за „задължителна предварителна оценка на въздействието на законодателните и нормативните актове“

      4. Общите принципи на демократичната и правова държава, които изискват важни за обществото решения да не се приемат на тъмно и без обществено обсъждане.

      С това споразумение, на практика се замрази възможността за каквато и да е ефективна и дългосрочна реформа в пенсионната система в полза на българските граждани. Отвори се вратата за национализация на втория стълб на пенсионното осигуряване и за популистко харчене на спестени от българските граждани пари. И ни се показа, че гласът на няколко синдикални лидери струва повече от обещанията, за които са гласували стотици хиляди български граждани.

      Да кажем „не“! „

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ