петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      2000 ЛЕВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ

      2000 лева за възстановяване на здравни права от април 2015 година. Около това се е обединил Висшият медицински съвет към Министерството на здравеопазването след вчерашното си заседание. Към момента сумата за получаване на достъп до лечение по каса е около 700 лева.
      Вдигането на таксата се налага първо защото средната такса в Европа за възстановяване на здравни осигуровки е 2000 лева и второ, за да може да се наложи по-строга мярка в борбата с неосигурените лица. Това заяви председателят на парламентарната здравна комисия проф. Стоян Тонев.
      В момента всеки, който не се е осигурявал през последните три или повече години, а иска да получи достъп до лечение по Здравна каса, трябва да заплати сумата за здравни осигуровки за последните 36 месеца. Дължимата сума не надвишава 700 лева.
      Проф. Тонев заяви, че в първото тримесечие таксата няма да бъде увеличавана, за да може тези, които имат желание да възстановят здравните си права, да го направят върху действащата в момента сума. От април обаче таксата ще бъде увеличена на 2000 лева.
      След заплащане на сумата, неосигуреният вече ще има пълен достъп до услугите, които Здравната каса покрива.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ