петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      11 СА ЖЕРТВИТЕ НА СНЕЖНАТА БУРЯ В ЯПОНИЯ

      Снегът в Япония взе вече 11 жертви. Силните снеговалежи продължават трето денонощие. Най-тежко е положението на остров Хокайдо, където снежната покривка на места е над 1 метър.

      27 души са блокирани в планинските райони на Нагано и Нигата. Причината е лавина, която е блокирала пътищата към страната.  Снеговете станаха причина за 260 пътни катастрофи, като ранените от тях са 20. В град Нигата дебелината на снежната покривка достига до 2,5 метра. Скоростта на поривите на вятъра на места надхвърля 50 метра в секунда.
       На северния остров Хокайдо, където се случиха и нещастните случаи, са отменени повече от 320 полета, спряно е и движението на повече от 150 влака. Местните власти отмениха занятията в хиляди училища. Обилен сняг има в цяла Япония, като на места снежната покривка достига 1 метър. Силните снеговалежи предизвикаха спиране на тока на над 5000 домакинства на японския остров Хокайдо. Поривите на вятъра в северните райони достигат до 80 метра в секунда. Според официални данни спирането на тока е засегнало 19 селища, най-вече в източната част на острова.
      Заради снега е забавено и движението на високоскоростните влакове Шинкансен в североизточната част на остров Хоншу, където в крайбрежните префектури снежната покривка достига 70-80 сантиметра.  
      19 са жертвите на снежната виелица през месец декември.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ