петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОТ КАКВО И КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ПО ПРАЗНИЦИТЕ?

      Всички служби на МВР ще бъдат мобилизирани в празничните дни, за да се гарантира сигурността на хората. Това заявиха от ведомството и предупредиха за няколко групи рискове по празниците.

      Най-сериозният риск е от пътни инциденти, като пътна полиция призова да се обърне най-голямо внимание на защитата на децата. Черната статистика показва, че от началото на годината при катастрофи са загинали 32 деца, общо жертвите на пътя са 601 души, а ранените над 7800. Затова:

      Ще има засилено присъствие на КАТ на входовете и изходите на градовете и възловите места по пътищата, за да бъдат по този начин принудени шофьорите да спазват ограниченията. Превишената скорост е причина за половината тежки катастрофи по пътищата, сочат данните на „Пътната полиция“. Втората рискова група са крадците, които действат по празниците.

      Пиротехниката също носи риск за живота и здравето на празнуващите. За това от МВР съветват пиротехниката да се закупува само от лицензирани обекти и да се използва след като се прочете инструкцията за употреба.

      Ще има засилено полицейско присъствие и навсякъде, където има голямо струпване на хора, в това число и около големите търговски обекти.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ