петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      УКРИВАНЕТО НА ОСИГУРОВКИ ЩЕ СЕ НАКАЗВА СЪС ЗАТВОР

      Укриването на осигуровки ще се наказва със затвор от догодина, реши парламентът. С приетите нови промени в Наказателния кодекс, се криминализира укриването на задължителните осигурителни вноски за държавно обществено осигуряване или за здравно осигуряване в големи или особено големи размери.
      Според приетите текстове „големи размери“ са тези, които надхвърлят 3000 лв., а „особено големи размери“ са тези, които надхвърлят 12 000 лева.
      Укриването на осигуровки надхвърлящи 3000 лева ще се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба до 2000 лв. При укриване на осигуровки над 12 000 лева, наказанието ще е лишаване от свобода от две до осем години и конфискация на част или на цялото имущество на виновния.
      Работникът или служителят, подлежащ на задължително осигуряване, не носи наказателна отговорност, включително и за подбудителство и помoщ.
      Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин призова текстовете да бъдат приети, защото с тях укриването на осигурителните вноски се приравнява с укриването на данъци.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ