четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      9 ЧАСА БЕЗ ИНТЕРНЕТ

      Интернет връзката в  Северна Корея се срина за цели девет часа. Към момента интернетът е възстановен, но пълната изолация от мрежата за толкова дълго време си остава факт.
      Странното е, че сривът е започнал часове след като  Барак Обама обяви, че САЩ ще дадат „пропорционален отговор“ на акта на „кибервандализъм“ срещу „Сони пикчърс“.
      Припомняме, че  преди няколко дена, хакери влязоха в системата на филмовата компания  „Сони пикчърс“. В следствие на кибератака са били откраднати сценарият на новия филм за Джеймс Бонд и лична кореспонденция на ръководството на компания.  В отговор на кибератаката срещу „Сони пикчърс ентъртеймънт“ САЩ обмислят дали да върнат  Северна Корея в списъка със страните подкрепящи тероризмът. Също така Американската филмова компания реши да разпространи филма „Убийствено интервю“, след като по-рано бе съобщила, че го спира. Кибератаката срещу компанията е проблем на националната сигурност на САЩ, а не на „Сони пикчърс“, заяви преди дни адвокатът на корпорацията Дейвид Бойез.
      Причините за блокиралия интернет в Северна Корея все още не са известни, макар че много експерти лансират версията, че Пхенян е станал жертва на кибератака. New York Times отбелязва, че ако зад интернет-повредата стоят  САЩ – което Вашингтон не би признал никога, това е безпрецедентен опит да се атакуват интернет връзките на една суверенна държава.
      Мистерията зад спирането на интернет в продължение на девет часа и половина подчертава парадокса на модерната кибервойна – атаките стават по-видни, а бойците и техните мотиви – по-трудни за идентифициране, пише в. „Вашингтон пост“.
      Експерти, които следят здравето на глобалната мрежа, казаха, че става дума за един от най-тежките сривове в Северна Корея от години. Няма съвършен начин, поне в краткосрочен план, с който да се определи дали връзката е била отрязана, пренатоварена или атакувана.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ