петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      НЕМСКИ КОЛЕДЕН БАЗАР В СОФИЯ

      Немски коледен базар посреща столичани и гости за четвърта поредна година. Коледният дух е навсякъде. А тази година има и социална кауза, която ще протече под мотото „Подай ръка”.

      Немският коледен базар вече е традиционно събитие за столицата. Първият е открит през 2011 година, а интересът към мероприятието расте със всяка изминала Коледа. В десетина специално изработени за целта дървени къщички се продават греяно вино, немски щолен, вурстчета и много сладкиши. Тук е мястото да напазарувате коледна декорация и играчки за елха в аванс. И всичко това под съпровода на „ Джингъл Белс“ и „Хо-хо-хо“.

      И през 2014 Коледният базар е не обърнат не само към веселбата, свързана с предстоящите празници, но и с подкрепа към нуждаещите се.  Социално ангажираната кауза ще протече под мотото „Подай ръка”. Организаторите предоставят безвъзмездна възможност за участие на благотворителни фондации, училища и домове на базара, които да набират средства за своите нужди. Една от къщичките събира средства с ръчно изработени картички и коледни играчки. А труда е не само на доброволци, но и на самите психично болни, за които отиват и събраните дарения.

      Коледно настроение, вкусотии, вино с канела и благотворителни каузи са част от немския коледен базар за 2014 година.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ