петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      НОВА ПОРЦИЯ СНЯГ ТАЗИ НОЩ

      Нова порция сняг ни очаква тази нощ. Валежите бързо ще обхванат цялата страна като в западните райони ще вали сняг, а в източните – дъжд. В понеделник валежите ще продължават. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.
      В неделя валежи не се очакват. Преди обяд над страната ще преобладава слънчево време, а следобяд облачността ще се увеличи, но ще остане без валежи. През нощта срещу 29-и декември обаче валежите ще се възобновят, като ще продължават и през целия ден.
      Условията за туризъм в планините са лоши, а температурите са от -12 до -6 градуса по Целзий.  От планинската спасителна служба препоръчват туристите да не ходят в планината заради обилния снеговалеж и силния вятър.
      От 16.00 часа днес ще бъде затворен и Котленският проход за движение на моторни превозни средства над 10 тона, съобщават от агенция „Пътна инфраструктура“. Алтернативният маршрут за тези превозни средства ще е Ришкият проход и Проходът на Републиката.
      От 14.00 часа до 20.00 часа на 28 декември се забранява и движението по автомагистралите на тежкотовраните превозни средства над 12 тона, допълват от Агенцията. Като целта е повишаване на безопасността на движение заради очаквания засилен трафик.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ