петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ОТКРИХА ИЗЧЕЗНАЛИЯ МАЛАЙЗИЙСКИ САМОЛЕТ

      Международната спасителна мисия е открила останките от изчезналия самолет на малайзийската авиокомпания „ЕърЕйша” край остров Борнео. Това съобщи ръководителят на Националната спасителна и издирвателна агенция Бамбанг Соелистьо на пресконференция в столицата Джакарта, предаде ТАСС.
      Към момента на мястото на инцидента са открити над 40 тела, предаде Франс прес. Военното радио съобщи, че бойният кораб „Бунг Томо“ е извадил 40 тела от водата и броят им нараства. Пътниците не са били със спасителни жилетки. На мястото на катастрофата водолазни екипи търсят още останки и хора. По думите на Соелистьо индонезийски военен самолет е забелязал на дъното на морето сянка с формата на изчезналия летателен апарат. Служител на индонезийското транспортно министерство пък каза, че намерените отломки са в червено и бяло (разцветките на малайзийската компания) и вероятно са от корпуса на самолета.
      По-рано днес директорът на малайзийската компания „ЕърЕйша” Тони Фернандес изрази съболезнования към близките и роднините на пасажерите и екипажа на самолет „ЕърБъс – A320“ на малайзийската авиокомпания, който падна в Яванско море. „Аз скърбя заедно с всички семейства на загиналите в полета. Изразявам съболезнования от името на „ЕърЕйша”. Не мога да предам с думи мъката си”, написа Фернандес в социалната мрежа Туитър.
      Той допълни, че се отправя към град Сурубая, където са се събрали роднините на пътниците от полета.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ