петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      УКРАЙНА ПРЕМАХВА СТАТУТА „НЕОБВЪРЗАНА СТРАНА“

      Президентът на Украйна Петро Порошенко подписа закон, който премахва статута на Украйна като „необвързана страна“. Ще бъде насрочен и референдум за бъдещо членство в НАТО. Освен това Върховната рада на страната ще приеме закон за обявяване на военно положение при първи случай на офанзива или провокация. Това заяви Порошенко, след като подписа закона.
      Законът беше приет миналата седмица от Върховната рада, а подписването му стана публично по време на пресконференция в Киев. Порошенко обяви, че украинските власти ще направят всичко възможно да не допуснат замразяване на конфликта в Източна Украйна. Той заяви, че работи по реформирането на украинската икономика и въоръжени сили, за да бъдат постигнати изискваните стандарти за членство в ЕС и НАТО.
      Порошенко заяви, че най-вероятно референдум за бъдещо членство ще се състои след 5-6 години. Той изтъкна и че на 15 януари има среща в Астана, Казахстан, с лидерите на Германия, Франция и Русия. От канцлерството обаче не са потвърдили участието на Ангела Меркел в предстоящата среща, съобщава ТАСС.
      Петро Порошенко заяви, че е било дадено съгласие на Съвета на национална сигурност и отбрана за преминаване на икономиката във военен режим.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ