четвъртък, 19.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ОТКРИХА ЧЕРНАТА КУТИЯ НА „НОРМАН АТЛАНТИК“

      Фериботът „Норман Атлантик“ беше изтеглен на буксир до италианското пристанище Бриндизи пет дни, след като пожар на борда му отне живота на най-малко 13 души. Информацията е на ДПА. Италиански пожарникари и следователи се качиха с газови маски на борда на ферибота и откриха черна кутия, която ще им помогне да установят какво е предизвикало пожара

      Тъй като някои части от ферибота още горят, издирването на тела беше отложено с един ден до утре. Гръцките власти съобщиха за 19 души, които се водят за изчезнали след избухването на пожара на борда на ферибота. Италианските власти обаче са на мнението, че броят на изчезналите е по-голям.
      Разследващите се опасяват, че може да бъдат намерени още тела на мястото, където са складирани колите. Сред тях може да има и нелегални мигранти, опитали да достигнат Италия. Коли и камиони все още продължават да горят бавно във ферибота., което прави невъзможно да се достигне до ключовият отсек. Днес в италианския град Бари започна разследване срещу още четирима души. Разследва се вината на капитана на кораба, директорът на корабостроителницата, двама членове на екипажа и двама представители на компанията „Анек“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ