събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      КОЗАКОВ ОТНОВО ОГЛАВЯВА АГЕНЦИЯТА ЗА БЕЖАНЦИТЕ

      Правителството определи Никола Казаков за председател на Държавната агенция за бежанците, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Казаков заемаше същия пост в периода 2010- 2013 година. Той ще заеме поста на временно поелия длъжността Васил Върбанов.

      Васил Върбанов бе назначен, след като правителството освободи от поста Николай Чирпанлиев. Припомняме, че преди седмица ресорният вицепремиер Меглена Кунева сне доверието си от него. Чирпанлиев се прочу с поредица от скандални изявления ,сред които беше и това, че в България от бежанците остават само кюрдите, които са по-зле от нашите цигани.
      Припомняме, че Никола Казаков заемаше този пост в периода 2010-2013 г.
      Когато на власт дойде кабинетът на Пламен Орешарски министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев го уволни, като посочи три основни причини: незадоволително организиране на всички процеси по извършване на проучвания и предоставяне на статут на бежанец, създаване на условия за претоварване на местата за настаняване.
      Йовчев не беше доволен и от организацията на работата в местата за временно настаняване на бежанци, както и от взаимодействието на агенцията с европейски организации.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ