петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОДЪЛЖАВА ИЗДИРВАНЕТО НА АТЕНТАТОРИТЕ

      Продължава издирването на братята Саид и Шериф Куаши, които са заподозрени за атентата в Париж срещу сатиричното списание „Шарли ебдо“. Второ денонощие националната полиция и френската жандармерия издирват братята. Акцията се провежда в Северна Франция, а в нея участват 88 хиляди души.
      От момента на трагедията полицията претърсва региона Пикардия, където беше обявена максимална терористична тревога. През нощта органите на реда са патрулирали по пътищата, проверявали са автомобилите и са претърсвали градините на къщите и улиците в търсене на двамата братя Саид и Шериф Куаши. В рамките на разследването са задържани девет души, като всичките са приближени на братята.
      Властите споделят, че е възможно заподозрените да се укриват в горския масив Рец, в близост до френския град Вилер Котре. Двамата братя са били забелязани в град Крепи ан Валоа, като източници на полицията са потвърдили локализирането на братята близо до Вилер Котре. В четвъртък сутринта двамата братя обраха бензиностанция в градчето, като откраднаха бензин и храна.
      Междувременно полицията е обградила Париж и околностите му в очакване на самоубийствени атентати. Мобилизирани са всички сили на реда и част от армията. От Френското министерство на вътрешните работи съобщиха, че в преследването на братята Куаши участват 50 000 полицаи, 32 000 жандармеристи, 5000 служители на специализираните части и 1150 войници.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ