петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОЗЕЛЕНЯВАТ БУРГАС С 30 МЛН.ЛВ.

       30 милиона ще даде община Бургас за озеленяване на крайморския град в изборната 2015-та година. През седмицата крайморската община обяви обществена поръчка за „целогодишно поддържане и почистване на съществуващите озеленени площи и изграждане на нови зелени площи“ за срок от четири години.

      До 19 февруари е срокът за кандидатсване за избор на изпълнител по шесттте обособени позици за обществената поръчка.
      6 млн.лв. с ДДС общината ще отдели за озеленяването на район „Зора“, в който влиза ж.к. Лазур и „Приморския парк“.
      По близо 5 млн. лв. ще отидат за район „Възраждане“, в който влиза ж.к. „Меден рудник“, район „Изгрев“, в който влизат ж.к. „Зорница“ и кв. „Сарафово“, район „Освобождение“, в който влиза ж.к. „Славейков“, район „Приморие“, в който влиза Централната градска част и кв. „Крайморие“. Над 3,5 млн. лв. са предвидени за район „Долно Езерово“, в който влизат кв. Победа, кв. Акациите, град Българово, както и остров „Света Анастасия“.
      Припомняме, че в края на миналата година Народното събрание прие бюджетът на община Бургас за 2015 г. да е размер на 67,5 млн. лв. Бургас е на четвърто място по размер на отпуснатите от държавата средства. Пълният бюджет на общината за тази година, заедно със собствените средства от данъци и такси, както и от еврофондовете, се планира да достигне до около 310 млн. лв.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ