петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ВУЧКОВ: НЯМА ЗАПЛАХА ОТ ТЕРОРИЗЪМ У НАС

      „Няма конкретна заплаха от терористични нападения за България“, заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. Мерките за сигурност у нас са повишени след атентатите във Франция , особено на летищата, гарите и пристанищата. Засилена охрана е осигурена и по границите ни, а министърът увери, че всички институции работят кординирано.

      Припомняме, че в събота в телевизионно интерю премиерът Бойко Борисов съобщи за възникнал казус в последните дни, заради който на страната ни се е наложило международно оперативно полицейско сътрудничество с друга държава. Премиерът обаче не разкри други подробности по случая.
      Днес Вучков потвърди за подобен казус, но успокой, че той не касае пряко територията на България и акцията е преминала успешно.
      Веселин Вучков коментира ще и темата с бежанците, като поясни, че се надява на разбиране от страна на Европейския съюз за по-голяма солидарност по отношение на България във връзка с проблемите с бежанците, като се надява и на финансова солидарност. Правилата са написани така, че на България се полага помощ на основата на данни, които са до 2010 г., а днес ситуацията е много по-различна, посочи Вучков.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ