петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      МВР: СЛУЧАЯТ „ПЕТКО СЕРТОВ“ Е ПРИКЛЮЧЕН (ОБЗОР)

      МВР няма да търси от Петко Сертов възстановяване на средствата, похарчени за издирването му, стана ясно на пресконференция в столичната полиция. Според заместник главният секретар на МВР Георги Костов няма практика да се изисква възстановяване на такива разходи, като МВР би ангажирало същите сили и средства за всеки издирван български гражданин.
      За Костов случаят „Петко Сертов“ е приключил на 23 декември. Няма практика да се изисква възстановяване на такива разходи, като МВР би ангажирало същите сили и средства за всеки издирван български гражданин, категоричен е още той.
      Припомняме, че бившият председател на ДАНС Петко Сертов напусна дома си на 5 декември, като остави мобилните си телефони. Ден по-късно беше обявен за национално издирване, хеликоптер обикаляше Южна България в продължение на 4 часа. На 9 декември започна търсенето му от Интерпол и Шенгенската информационна система.
      В хода на разследването стана ясно, че той е влязъл в Гърция, като е използвал колата на дъщерята на свой познат. Въпросната жена дори беше набедена за любовница на шефа на ДАНС. Малко преди коледните празници от МВР съобщиха, че Сертов се е регистрирал в хотел в Атина на 20 декември, и го призоваха да се обади. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пък каза, че бившият шеф на ДАНС не е извършил е престъпление, няма данни за негови нарушения или информации за осъществено насилие спрямо него.
      Преди два дни Петко Сертов се завърна в България като заяви, че е катастрофирал в Гърцияи се е лекувал, но МВР няма такива данни.В 1,30 часа през нощта срещу 12 януари Сертов
      влиза в България  през граничен пункт Кулата в автомобил ,управляван от неговия брат. В колата е била и съпругата му.
      По думите на МВР  Сертов е бил във видимо добро физическо и психическо състояние.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ