четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      ГЕРМАНСКИ ЕКСПЕРТИ ЩЕ НИ ОБУЧАВАТ В ЖИВОТНОВЪДСТВОТО

      Германски експерти ще ни обучават в областта на животновъдството. Това стана ясно след среща на министъра на земеделието и храните Десислава Танева и председателя на работната група по земеделие и хранително-вкусова промишленост Ханс-Егберт фон Арним.
      Министър Танева предложи да се кандидатства по мярка 1 „Трансфер на знания и действия за осведомяване“ от Програмата за развитие на слеските райони 2014-2020 година.
      Целта на проекта е обучение за фермерите, относно това как да организират и управляват производствения процес в млечната ферма. Проектът включва още организиране на селекционно-развъдната дейност, производство на мляко, отговарящо на европейските изисквания, както и изграждане на информационни системи за събиране, анализ и използване на събраните данни за подобряване на работата на фермерите.
      В проекта ще бъдат включат фермери до 40-годишна възраст с поне една година опит в селското стопанство. Теоретичната част на обучението ще се провежда в България, а практиката на земеделците ще протича в Германия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ