събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Южна Корея изненада Австралия за купата на Азия

      Република Корея победи с 1:0 домакина Австралия в мач от третия кръг в група „А“ на турнира за купата на Азия, информира БТА.
      Двата отбора вече си бяха осигурили класиране за следващата фаза, а двубоят беше решителен за разпределението на първите две места в крайното класиране.
      Юн-Хюб Лий в 33-ата минута донесе победата в полза на южнокорейците, които завършват като лидери в групата с актив от 9 точки.
      Австралийците изпуснаха няколко положения да изравнят резултата, но остават втори с 6 точки, записвайки първото си поражение в тазгодишния шампионат.
      В другата среща от групата, между отпадналите рано отбори, Оман победи Кувейт с 1:0. Абдул Азис Ал Мугбали в 68-ата минута реализира единственото попадение в двубоя и донесе почетния успех за оманския отбор.
      Оман е на трето място в крайното класирането, докато Кувейт няма нито една спечелена точки в трите си срещи на турнира в Азия.
      На четвъртфиналите Австралия ще се изправи срещу Китай, който спечели група „В“ кръг преди края. Република Корея ще играе с Узбекистан или Саудитска Арабия във фазата на директните елиминации.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ